mandag 10. januar 2011

Skidag og arbeidshelg

Nok ei arbeidshelg er over, og en allerede tatt fatt på ei ny arbeidsuke. Arbeidshelgene er ikke akkurat innholdsrike. Det jobbes, spises og slappes av foran tv/pc og til slutt, soves (og slik går no dagan...). Hundene er, stort sett, ferdig luftet og mosjonert av Roar på dagen, som er så heldig å ha fri hver helg.

Dagen i dag har også vært jobbdag. Da jeg kom hjem, fikk jeg i meg litt mat og fyrte i ovnen. Det er ganske mildt ute i dag, med ca 3 kuldegrader, men inne syntes jeg det var småkaldt. Derfor ventet jeg med tur med hundene til varmen på stua var kommet opp i litt mer behagelige nivåer.

Turen i kveld gikk, i sele og strikk, runden om "Brennahagan" og Østås. En runde som heller ikke er for lang for Cevita. Gledig overraskelse var å se at strekningen gjennom hagan var brøytet!

Her kommer så et lite "referat" fra fredagen:
Den siste fridagen før helgen måtte jo også tilbringes ute i "guds" frie natur. Denne dagen var nydelig, med strålende sol og ca. 8 kuldegrader. Skiene ble smurt med blått igjen, men med den som var beregnet (tror jeg!) for en aning kaldere temperatur, den det sto v45 på.

Startet dagen med avistur med begge hundene, for at Cevita også skulle få en viss aktivitet denne dagen. Hun fikk også posttur litt senere...;o)

Tok ikke sjansen på flere riper under såla, så nå bar jeg skia et stykke bortover vegen og gikk deretter på snø"plog"kanten bort til skiløypa.

Hadde bestemt meg for å filme litt også denne gangen Men nå med Roars kompaktkamera (Olympus (mju) Tough), for å se om det ble noen bedre bilder. Hadde en fordel nå mot sist pga været, da. Men inne i granskauen var det ikke like lyst.

Video 1: Aiko har en tendens til å ville tulle litt hvis jeg stopper opp i løypa og fomler i lommene (for å finne fram kameraet). Vet ikke akkurat hvorfor, men antakelig blir han litt frustrert over at det ikke lenger går framover. Derfor ble starten på den første filmen litt "alternativ".  Jeg la ut en klippet og "sensurert" versjon på fb, men her kommer den usensurerte utgaven, med masinga mi i bakgrunnen og i solskinn:

Selvportrett av hund og fører ved turstart
Vi gikk den samme løypa denne dagen, som vi gikk dagen før.

Video 2: Jeg fant ut at jeg også ville filme litt i den mørkeste delen av stien, den som går langs elva.
Den kommer her:


Turen gikk opp til Bergset igjen. Denne gangen gikk vi først opp forbi klubbhuset og til venstre langs tømmervegen der. Den har blitt ryddet for kvist like før jul, noe Aiko fikk merke da han tråkket på en "stubb" nede i snøen. Vi gikk opp til kraftlinja og snudde og gikk ned igjen.. Så tok vi en ørliten rast ved klubbhuset før vi gikk videre.

Aiko ved Bergset


Vi tok også en sving bortom den vegen der vi traff på elgene dagen før. Men da vi hadde kommet halvvegs så jeg at det var fullt av elgtråkk over alt. Og de var helt ferske! Muligheten var derfor stor for at vi kunne møte på en, dersom vi fortsatte. Jeg valgte derfor å snu denne gangen! Så da var det bare å sette snuta hjemover igjen.

Vel hjemme igjen, tok jeg med systemkameraet og hundene for å gå etter posten:
Gutua ned til postkassa

Cevita poserer

Aiko i farta

Se alle bildene her:

Denne skigåinga tar nok på Aikos "skrott", er jo litt uvant nå til å begynne med. Han var dyktig sliten da kvelden kom! Ikke så rart, kanskje! Han var jo med på Cevitas turer også.

Alt i alt, en fin dag! :o)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar