onsdag 30. mars 2011

Cevita 10 år


I dag er det 10 år siden Cevita ble født og snart 10 år siden hun kom til oss. Nærmere bestemt 20. mai 2001. Tiden har flydd, det skal være visst! Og mye har skjedd siden den lille tispa, som ble hentet hos Britt Amundsen i Oslo, og som sov i fanget mitt hele veien hjem.
Hun tok Nero med storm og var ei rolig dame. Jeg husker det var litt uvant med den lille jenta, da vi alltid har hatt hannhund. Men det gikk seg til.


Cevita på tur

Tiden skulle vise at Cevita fikk sitt å slite med helsemessig. I form av kløe og allergi allerede som liten valp. 13 måneder gammel fikk hun livmorbetennelse (ca. 14 dager etter 2. løpetid), så kraftig at hun måtte fjerne alt. Dermed er hun sterilisert. Hun ble røntget med en C på hoftene, men disse har vel ikke plaget henne noe særlig. Hun ble røntget igjen i fjor og bildene viste ingen forkalkninger. Derimot har hun noen forkalkninger i bakre del av ryggen (spondylose), som hun plages en del med. Hun blir lett støl, noe som har kommet tydeligere fram nå på hennes eldre dager.

Men en snillere hund enn Cevita kunne vi ikke fått. Hun er snill og omgjengelig med de fleste andre hunder og kan bidra med oppdragelse av ivrige unghunder i blant. Hennes sosiale egenskaper med andre hunder har hun garantert arvet fra sin mor Kara, som også var kjent for å være slik.

Ellers trente vi spor og konkurrerte også 1 gang i bruks. I D-spor NBF. Hun vant sin klasse og fikk opprykk. Problemet siden var at hun ble mer og mer skuddredd, så dermed var det ikke mer å gjøre der. Synd, for hun var en dyktig sporhund. Nøyaktig som hun var/er.

Vi konkurrerte i LP og i 2006 fikk vi opprykk til klasse 3 og til og med gullmerke. Det var ei artig tid!

I dag har hun ligget på terrassen og solet seg, mens jeg har ryddet i huset. I ettermiddag gikk vi tur i den noe slitte skiløypa "mi". Ja, den er Aikos også. ;o)
Etter kveldsmaten, kom "kaka" i form av kjøtt fra kylliglår og noen skiver med roastbiff! Måltidet var over på under 10 sekunder!

Gratulerer med dagen, Cevita! Vi håper vi får noen gode år til sammen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar