tirsdag 3. mai 2011

Det er vår....og litt om påskeferien i Sverige

Jeg skjønner ikke hvor tida blir av, jeg! April er allerede historie og våren fyker forbi. Den kom på et blunk og alt skjer på en gang! Sommeren er snart her!
Mandag gikk jeg tur med hundene opp til Bergset. Der har vårvannet satt spor etter seg, si det sånn! Deler av vegen var borte, eller den hadde blitt skyllet nedover stien jeg går gjennom skogen. Vannet har krefter!
Stien viste oss fine tegn av vår, men det var også steder der vinteren fremdeles klamrer seg fast.


Tar litt tid før denne isen smelter...

Tjukk is med ei smal renne i midten, der vannet har rennt.


Kvitveis
Disse bildene er tatt med mobil, så det forklarer "kvaliteten".
 Ang. Kvitveis, så kommer det snart til å bli  MYE av det inne i skogen med den islagte grøfta. Det blir så vakkert! Har sett det også tidligere år.

Forøvrig har vi, til nå, hatt oversvømmelse over gutua (vegen) vår. Det var ei stikkrenne som hadde frosset til. Men i efta, mens vi var i byen og handlet, hadde proppen gått. Det var på tide. Har ikke opplevd at det har vært slik som nå. Ikke har vi hatt slik oversvømmelse og eventuell ising har forsvunnet mye tidligere....Men, men, nok om det!

I påsken var vi i Sverige på kennel-läger. Det var veldig koselig og, ikke minst, lærerikt!
Vi hadde fri nesten hele påsken, så vi dro dagen før det startet. Kom fram ikke fram før sent på kvelden, da vi somlet en del før vi reiste hjemmefra. Ikke nok med det, så fikk vi det ikke helt til med oppvarminga av vogna denne gangen, så temperaturen ble på nivå "heller kjølig" om natta. Vi hadde dog litt varme i kablene i gulvet, men de nyinnkjøpte thermo-dynene kom virkelig til sin rett.

Torsdagen ble brukt til å komme i orden i vogna (oppvarminga fikk vi aldri til), handle litt og lufte og trene hundene på den lokale brukshundklubben, Mjölby BK.

Bilder fra dagen følger:



Om kvelden var det samling og grilling i hagen hos Tina. Her møtte vi både kjente og nye fjes. Og det var veldig hyggelig!

Det var også fint å oppleve så mange trivelige schäfere løse sammen i hagen, som det var på et tidspunkt. Andre, som våre to, fikk også være med en stund hver på omgang.
Til grillinga hadde jeg og Roar kjøpt oss ferdig grillede revbensspjäl. Kjempegodt! Det var så godt at vi like godt kjøpte det til grillinga hver kveld. :o) Kan vel ikke påstå at vi har så veldig god fantasi!

Langfredag startet vi med rundering. Det ble årsdebuten for Aiko. Og han var ganske tent, for å si det slik!


Litt "fot"-gåing
Foto: Ewa Thorstensson

*Rundèr!*
(Tror han gauler litt her! ;o)  )
Foto: Monika Hirseland/Conny

Aiko har hatt melding. Påvisningslina settes på!
Foto: Ewa Thorstensson
*Vise mann!*
Foto: Ewa Thorstensson



Vi "transporterer" figurant.
Foto: Ewa Thorstensson
 Flere bilder fra fredagen:




Senere på dagen dro vi til klubben og trente lydighet og feltsøk. Jeg passet på å få litt hjelp av Tina til stigen, ettersom de hadde fått en så flott "mini"-stige til å trene på. *Jeg vil også ha en sånn!*


Aiko på veg opp
Foto: Ewa Thorstensson

Foto: Ewa Thorstensson

Foto: Ewa Thorstensson

På ettermiddagen var det en forelesning i tävlingspsykologi med Annlouise Gadd. Det var interessant! Og dagen etter skulle vi omtrent alle ha egen time på 40 min. med henne.

Annlouise Gadd
Foto: Ewa Thorstensson



Foto: Ewa Thorstensson

Påskeaften oppholdt vi oss, for vår del, stort sett på klubben. Trente feltsøk første del av dagen. Fikk  noen gode tips om hvordan vi kunne trene Aiko til å søke rett ut for meg. De skal jeg bruke framover.

Til lunsj dro alle sammen til byen og spiste på kinarestaurant. Vi satt ute i det flotte været.
Etter lunsj dro vi, som ventet på vår tur med Annlouise, tilbake til klubben. Jeg og Aiko var sist. Opplegget var slik at først var vi inne og svarte på noen spørsmål, slik at hun kunne, på en måte, kartlegge oss som ekvipasje. Man skal fungere som trener og coach for hunden sin. Som trener, tilfører/lærer du hunden ting, som du, som coach, senere kan plukke ut og bruke i konkurransesammenheng.
Etterpå gikk vi ut på banen og hun så på hvordan vi trente. Kommanderte oss og gav tips til videre trening.

Det var interessant å få en litt ny innsikt i hvordan man bør tenke i forb. med konkurranser og det hun gav av tips stemmer så godt overens med den måten jeg trener på nå. Det er da godt å få slike bekreftelser!

Etter denne timen var jeg ganske tom og sliten hodet, så selv om vi fikk tilbud om å få kjøre ei økt med rundering med Aiko, så avsto vi. Terrenget var også litt røft med mye tørre kvister spredt rundt omkring, som vi så for oss at Aiko skulle skade seg på. Disse tingene sammen bidro til at vi tok kvelden da. Men kanskje jeg hadde kjørt ei økt hvis jeg ikke hadde vært så sliten i nøtta, for terrenget så utrolig spennende ut!



På kvelden var det grilling igjen. Og det ble også arrangert jakt på påskeegg i hagen. Jeg var så heldig å finne ett av dem.

Søndag var tilbake i skogen, som vi trente i på fredagen, og runderte. Vi kjørte korte og effektive økter, så alle rakk en tur hver, før vi skulle avslutte.

Etter vi var ferdige i skogen, dro vi "hjem" og skiftet tøy, deretter kjørte vi i samlet flokk til Vadstena for å spise påskebufè. Det foregikk på Vadstena Klosterhotell i flotte omgivelser.



Vi hadde egentlig tenkt å dra hjem etter dette, men vi var slitne og mette og orket ikke tanken på timene i bilen utover kvelden og natta. Derfor ble det til at vi ventet til mandag med å sette snuten hjemover.
Det var et veldig hyggelig og artig opphold vi hadde i Mjölby denne påsken.

Takk til alle som var med!

4 kommentarer:

  1. Kul att träffa er på kennellägret, inte dåligt att resa ändå från Norge :) Kanske ses vi i augusti??

    Ha en skön vår/sommar och träna på flitigt ;)

    SvarSlett
  2. Det er jo alltid like hyggelig å komme dit, for det er jo bare trivelige folk og hunder der!
    Ja, kanskje vi kommer til Öknehult!
    Og takk i like måte! :o)

    SvarSlett
  3. Høres ut som er riktig så fin påske - og vips så treffes vi på Sølen :)

    SvarSlett
  4. Ja, det var ei trivelig påskeuke! Og vi gleder oss til Sølen-uka! :o)

    SvarSlett