lørdag 20. november 2010

Brukslydighet og videoredigering

Torsdag var vi igjen på brukslydighetstrening på Elverum. Det begynte positivt (hvis vi klarer å se bort fra den dårlige middagsopplevelsen og fartsbota på Løten!) med god kake og varmt drikke inne i klubbhuset før treninga.

Selve treninga ble ikke så artig som forrige gang, dessverre! Det ble mye stress og pip!
Men jeg skal unnskylde Aiko litt:
Denne dagen hadde jeg vært på jobb, så ingen mosjon eller utløp for energi på forhånd.

Dessuten må jeg nok bli flinkere til å "varme opp" litt på forhånd. Vi gikk nesten rett på fellesdekken og da lå han og småpep nesten hele tida. Det positive er at han ikke har brutt noen dekk på det jeg kan huske.

Det hadde kommet et 5 cm lag med nysnø. Noe som er meeeget fristende for en stresset Aiko. Går og jafser i seg hele tida og det ender med at han må pisse mye!

Men du!, så slitsomt det er når han stresser slik! Stadig piping og vanskelig å få kontakt med den berømt "abonnenten". Og når kontakt oppnås, så blir det lett piping og stressutbrudd. 

Men rett skal være rett! Jeg gikk etter hvert litt unna de andre og trente med klikker. Han gikk bl.a. lineføring veldig bra innimellom da. Trente også fremadsending som også virker bra. Vi må nok begynne å trene med gruppe nå. Noe som eg. var planen denne kvelden, men ...

Men pga at han var ganske stresset og småsurvet nesten hele kvelden, så orket jeg ikke belønne ham med  noen fremadsending gj. gruppe eller budføring for den saks skyld.

Og merk! Jeg belønnet kun øvelse UTEN lyd denne kvelden! Er ganske sta på dette!

Neste gang må jeg starte å jobbe med han med en gang, så vi er litt "varme i trøya" når fellesdekken starter. Og viktig at han har fått litt utløp for energien sin på forhånd! (Når skal jeg lære?)

For at bildet ikke skal bli feilaktig for negativt her, så vil jeg skynde meg å si at Aiko er en herlig hund! Ja, han har sine sider (i trening!), men han er veldig snill, god og lydhør i det daglige og lett å handtere. Alltid i godt humør, leken og blid. Kosete og søt er han absolutt! En hund å bli glad i! Sammen med gode, gamle Cevita er han så god!

Og, selv om det kan høres litt rart ut, så er han faktisk morsom å trene med (når vi ikke roter det til!). Han er en hund som lærer fort og kan holde på lenge. Hadde vi bare fått skikk på problemet vårt!!!!!!! Stresset og pipinga!

Jeg håper vi finner den rette knappen å trykke på, slik at vi en vakker dag endelig kan starte i konkurranse!!!


I går kveld tok jeg fram treningsmatta og trente litt kryp med gutten, i gangen. Matta er litt kort, så det blir ikke lange strekningen å krype, men jeg synes det går ganske bra. Han kan krype ganske lavt og med små "
steg", hvis vi ikke går for fort, da. Da kan det bli mer hopping av det.

Avsluttet med å trene ro på matta. Eksperimenterte da litt med å klikke for søvnige øyne. Driver nemlig og leser ei interessant bok for tiden, der det skrives om stressede hunder. Ved å klikke (og gi godbit) bl.a. for søvnige øyne hevdes det at hunden etter hvert slapper av pga at søvnige øyne ikke kan kombineres med stress/uro for hunden og at den naturlig vil bli avslappet.  Vel, det er verdt å prøve. Jeg fikk han til å få søvnige øyne og fikk klikket for det mange ganger. Og ja, han ble mer og mer avslappet!


Har i dag sittet og fiklet litt med videoredigering. Er helt fersk på dette. Faktisk, så fant jeg først ut nå at jeg hadde et redigeringsprogram i pc'en. Tror kanskje det fulgte med da jeg la inn Windows Live nå nylig.

Har en del videoer av hundene liggende, så det vil nok komme flere etter hvert. Bl. a. ble  Aikos mentaltest i 2009 filmet, så den kommer jeg til å prøve å få lagt ut på hjemmesida.


Nå aller først, så blir det filmen av Cevita og Aiko fra våren 2006 der de leker på stuegolvet hjemme. På videoen inndrar Cevita, sin vane tro, alle lekene som Aiko til en hver tid måtte ha. "De er "faktisk" hennes eiendom!" ;o)Merker at videokameraet vårt er litt utdatert med temmelig dårlig bildekvalitet! Og kvaliteten ble visst ikke bedre av å bli lagt inn her, seg jeg!


Vi har gått "familietur" i Åsa i dag. Gikk igjennom skogen opp til Bergset. Derfra gikk vi opp til Bekken og nedover Øståsvegen og inn Stålbågågutua og hjem igjen.

2 kommentarer:

  1. For et flott bilde og blogg. Ser ut til at interessen din for hund kommer hundene godt tilgode - er jo helt optimalt når de får "brukt" seg slik som her. Må le av videoen din, de er jo akkurat som barn...vil helst ha alt selv. Har en schafer hann på tre år - bare ta en titt på min blogg om du vil, der finner du masse bilder av han. C",)

    SvarSlett
  2. Takk for det! Ja, hundene her har et aktivt liv! Det fortjener de! Skal ta en titt i din blogg, jeg!

    SvarSlett