søndag 7. november 2010

Ei helg i november

Tid for å blogge litt igjen!

Denne helga har det vært et nydelig vær med sol og litt kulde med rim på bakken. Da har det vært naturlig å oppholde seg en del utendørs.
I går, lørdag, gikk vi en 1,5 times tur i åsa. Gikk gjennom skogen opp mot Bergset og videre til Bekken og nedover Øståsvegen, tok inn Stålbågågutua og gikk den vegen tilbake og et stykke nedover Lageråvegen og inn mot jordet og hjem igjen. En fin tur ble det.


Vi tok det litt med ro slik at Cevita ikke skulle slite for mye etterpå. Hun er i nogenlunde fin form, men vi har vel gitt litt opp å få henne fullstendig "haltfri". Det er ikke det at hun halter hele tiden, men hun går ikke helt "rent" heller. Får vel bare akseptere at hun har blitt en eldre dame og at bevegelsene ikke er det de en gang var. Selv om hun kan være støl etter hvile når hun har vært på tur, så kommer hun seg fort.

 

Et bilde fra tidligere i høst. Med løsløping på jordet.

Det ble jammen en Hamarstur også! Den første (på en lørdag) på lenge for min del. Enten har det vært jobb eller så har vi vært i skogen og trent på lørdagene denne høsten. Vi handlet inn et sett med billige reservewalkie-talkier til kr 295,-. Kjekt å ha med når vi trener med andre som ikke har radioer. Hjelper liksom lite med bare 2 stk når vi trenger minst 3.


I dag var det rundering som sto på programmet. Vi dro til Elverum HK og satset på at ingen andre hadde tenkt det samme. Dvs. vi hadde reserveløyper også, hvis området vi hadde tenkt på skulle være opptatt.


Men vi var heldige, området var ledig. Dvs. sett bort i fra alle turgåerne som var ute denne dagen: gående/joggende med/uten hund, syklende OG ridende mennesker (og sopp-plukkere!) var innom skogen "vår" i det fine været. Ble jammen en fin test på konsentrasjonen til hundene!


Spesielt imponert over Ginnie som ble sendt ut på et slag og fikk hester rett utenfor der figuranten lå. Men hun brød seg ikke og meldte som hun skulle. Like spennende var det da hun like etterpå ble sendt løs ut på påvisning, men hestene ble oversett fullstendig. Figurant, Roar, fikk klar beskjed om å holde leken i gang og det gikk så fint!
Aiko fikk et par turgåere på siste slaget, men gående mennesker melder han visst ikke på. Dessuten har jeg en mistanke om at han var fullstendig klar over at det var Roar som lå som siste figurant! ;o)


Denne gangen var det bare schäfere som skulle rundere. 1 svart/brun (Aiko), 1 svart (Ginnie) og 1 grå (Fight). Ginnies eier er Mona og Fights er Anne Margrethe. I tillegg var det med ei dame med en toller/border collie-blanding, som skulle gå spor.


Fight gikk først. Hun har ikke rundert så veldig lenge, men hun er igang med fastbittmelding. Trenger kun LITT hjelp for å ta opp bittet, mange ganger tar hun det også selv. Hun gikk mye bedre og virket kvikkere i dag enn sist jeg så henne, men da var hun antakelig syk med urinveisinfeksjon. Første slaget gikk hun ut, litt i sikksakk, nesten så man skulle tro hun skulle søke felt, men gikk langt nok ut og fikk figurant i nesa og da var hun i gang. Gikk deretter noen fine, rette slag og med god fart.


Ginnie er en erfaren dame og går sikkert ut på slagene. Hun fikk som nevnt også en del forstyrrelser under økta og viste at hun takler det som ingenting.


En ting jeg misunner eierne av disse to hundene, er roa hundene viser på linja. Ingen bjeffing og hyling der, nei! Men det er vel stygt å misunne andre...? ;o)


Aiko gikk ganske gjennomgående fine slag i dag. Han gikk rett ut, gikk fine tomslag også! Langt, rett ut (belønte selvsagt dette!). Jeg øver også på å bruke hånda til å styre han litt på linja. Synes det fungerer ganske fint, etter hvert! Det eneste er at han ikke liker masinga mi om at han må gå ved meg under transport av figurant. DET liker han ikke veldig mye...;o) Han prøver å stikke framover nesten hele tida og da blir det litt masing fra meg. Prøver å bytte litt taktikk innimellom: rose når han går ved meg, gi godbit, kaste godbit på bakken, og stille litt løsere krav på hvor han kan gå. Men tendensen hans til å ville dra fra, øker jo nærmere vi kommer linja og konflikten er vel da på det sterkeste når vi kommer fram. Så når jeg er klar til å sende ham, så har han det høyeste nivået av stress. Det innser jeg. Men han kan ikke få styre dette selv heller! Det blir bare tullball! Men når vi er der og jeg setter fram hånda, så er han stille og fullt konsentrert om oppgaven (tror han holder pusten litt da). Jeg er fornøyd med dagens økt. Det ble med den ene for Aikos del i dag.


De to andre kjørte en liten økt til hver. Vi var ganske effektive og rakk mye, synes jeg. Kunne nok tatt ei økt til med Aiko også, men får ta den en annen gang. Jeg var liksom ferdig etter den første og benyttet ikke sjansen. Angrer jo selvsagt litt nå!  Håper vi får muligheten til enda ei trening før vinteren kommer for fullt!


De pengene til de nye walkie-talkiene kunne vi forresten spart oss! De fungerte ikke som ønsket: på/av-knappen er for lett å trykke på (les: komme borti), så de kan ikke ligge i lomma, avslått eller ikke. Knappen som man trykker inn for å snakke er visst også lett å komme borti, slik at lyden blir stående på hele tiden, med suselyd og støy som resultat. Det burde vært mulighet for tastelås! De var defintivt ikke verdt pengene! :o(


Det var også en del folk ellers på klubben i dag, som benyttet finværet til å trene (jakttrening og lydighet) med hunden sin. Artig når det er såpass med aktivitet ved klubben!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar